aug 1973 - juni 1989 achtereenvolgens 43 Tkbat, Herst Det, 41 Tkbat.

Uit de diensttijd van:

6-8 1973 Met 43 tkbat naar Langemannshof

 

1979

Juli 1976 naar 41 Herst. det. te Hohne. Ik kwam daar en het eerste wat ik deed was een of andere tafel met alleen maar sleuven verwerken tot kachelhout. De kettingzaag van de defecte bergingstank moest uitgeprobeerd worden en die tafel was daar prima geschikt voor.

 

 

Na die eerste week kwamen de voor die tijd ouwe getrouwe terug van oefening ik herinner me, Bennie French, Harrie Beckers, Kas Bruinsma, Jos van Zantvliet en nog een aantal mensen maar het is altijd moeilijk om te weten of die er precies op dat tijdstip ook waren.

Na een poosje kwam het idee om de decimeters hoge speklaag van de vloer te halen elke zaterdag met z,n allen een uurtje krabben om het achterstallig onderhoud aan de vloer weer in te halen. Men dacht dat ik gek was maar het werd wel gedaan en het was veel fijner werken met een schone vloer.

INGRAVEN op oefening "Harter Faust"

Ingraven is een onderdeel op elke oefening

Maar of dat nu met de tank moet ....???

Oefening "Harter Faust" 1979

VerNieuwde TD bar geopend in 1981

Het was begin 1978, het kader vergaderde in de kantine en Frans Mulder zocht een andere onderofficier om barcommissaris over de bar te worden. Ik kwam toen met het smoesje  dat ik wel wou maar dat ik terug ging naar NL. Jammer jammer toen ik terug kwam in april van het jaar daarop moest ik bij de baas komen en met de woorden "vorig jaar had je interesse en nu ben je het" was ik barcommissaris. Helaas in de tijd dat ik weg was geweest had Willem van Beukelen de hele bar gesloopt en had er een hoop zand uit verwijderd om de staan hoogte voor Richard van Maurik wat aangenamer te maken

Hoe werkt het ...??

Is er wel bier ...???

...tap het zelf wel in !

Maar ik had nog nooit een konijnehok gebouwd laat staan een BAR. Maar met vele goede informatie van vele mensen is er een bar gebouwt waar iedereen binnen en buiten Hohne jaloers op was. En we mogen allemaal best nog eens de mensen bedanken die daar achter de bar de verantwoording gedragen hebben en ook nog bij tijd en wijle hard hebben moeten werken om voor ons een lekker drankje neer te zetten. ALLE EX-BARKEEPERS alsnog bedankt.

Juli 1978 tussen bovenstaande verhalen door terug naar NL

April 1979 alweer terug in Hohne bij de oude bekenden.

Op een afzwaai feestje in 1981

Juli 1981 Naar 41 tankbat wel weg maar toch in de buurt

Dit was tijdens een afscheid in 1982

En toen werd ik in 1982 bevorderd tot SM.

1985 een nieuwe werkplaats

De opening

Uit Oefening "Klaverjas" 1985

Soldaat in schuttersput ?

nee het is een bange tank !

Werkplaats buro niewe stijl 1986

 

April 1989 

Naar Nederland 

met regelmatig veel heimwee naar die mooie tijd in Duitsland.

1986 OO mess

1987 OHP 41Tk

Ouder weekenden door de jaren heen

1977

1980

1983

1987

Indien ik nu dit weer een paar weken wegleg dan komen ook de andere verhalen en herinneringen weer boven maar ik vindt het tot op dit moment voldoende en stop er tot zover mee.

1 april 2002 met

 FLO

(Functioneel Leeftijds Ontslag)

een vorm van VUT of Pensioen.

Kees van Dun